26
Dec
2015
0

Grimes – Μaybe I Don’t Give A Fuck

Ένα κρύο απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2015, είμαι στο Sloop στην Βουλιαγμένη και συζητάμε με μια φίλη να γυρίσουμε μια ταινία μικρού μήκους, μου προτείνει με ενθουσιασμό να δω στο YouTube το βίντεο-κλιπ Vanessa της Grimes. Αυτό ήταν. Την ερωτεύθηκα. Αιθέρια φωνή, εξωτικά αισθησιακή ατμόσφαιρα, ηλεκτρονικές αποχρώσεις. Η πιτσιρίκα από το Μοντρεάλ, Claire Bouche με εντυπωσίασε. Την οθόνη γέμισε το Genesis, ίδιο συναίσθημα, ονειρική απόδραση από την πραγματικότητα. Και όταν είδα το Crystal Ball – σε live εκτέλεση από μια ταράτσα στο Μεξικό, αποφάσισα να την εντάξω στην περίεργα απροσάρμοστη συναισθηματική μου προσωπικότητα. Την ακολουθώ από τότε στο Tumblr και ταυτίστηκα μαζί της όταν έγραψε:

I hate that all music right now has to exist in the context of the Top 40. I just want to make music that’s good. Some good music is pop, some good music is not pop. Everyone is so driven by career stuff now – ‘Can you reach the most people? Can you get on the radio?’ It’s just like, maybe I don’t give a fuck?

Στις αρχές Νοεμβρίου κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ: Art Angels στο iTunes, μπορείς να το ακούσεις στο Spotify και να δεις το νέο της περίεργο βίντεο-κλιπ Flesh without Blood/Life in the Vivid Dream.

Η Grimes είναι ένα 27χρονο ατίθασο πλάσμα – δεν δίστασε να προπαγανδίσει τον φιλελεύθερο υποψήφιο στις τελευταίες εκλογές στον Καναδά και να παραδεχθεί ότι έχει πάρει ναρκωτικά. Έπαιξε στο gala της Dior στο μουσείο Guggenheim. Συνεργάζεται με τον Alexander Wang για την προώθηση του DoSomething.org και έχει κάνει φωτογραφήσεις για τα περιοδικά: The Fader, Nylon, CR Fashion Book, V Magazine, Wired, Zeit Magazin, Dazed and Confused.

Δεν ξέρω αν θα είναι το επόμενο αστέρι της μουσικής ή αν θα κλέψω καμιά ιδέα από τα βίντεο-κλιπ της, αλλά σίγουρα αξίζει να την ακούσεις. Ίσως ανακαλύψεις ένα νέο ψυχόδραμα-συνοδεία στις νοητικές σου αποδράσεις.

You may also like

Νοητικό Μηχανιστικό Σύστημα
Ζωτική Λειτουργία
Ιδιοσυχνότητα
Φυσιολογική Ροή Ζωής